Dutch Wool - Wolpellets 20kg

€ 97,50*

Productnummer: 890085
Product informatie "Dutch Wool - Wolpellets 20kg"

Ben je een semi professionele teler of heb je een pluktuin? Misschien zit je wel bij een moestuinvereniging en willen jullie samen Wolpellets gebruiken.... Dan is een grootverpakking wel heel erg handig! Omdat er steeds meer vraag is naar een grotere verpakking, hebben de mensen van Dutch Wool nu ook een grote zak met 20kg van deze handige korrels op de markt gebracht! 

De voordelen van wolpellets van Dutch Wool: Het houdt vocht vast zodat je minder vaak water hoeft te geven, het zit boordevol goede meststoffen voor de planten die ook nog eens langdurig worden afgegeven, het is voor 100% van schapenwol, goed voor het bodemleven en 't breekt helemaal het af in de grond. Het is te koop in verpakkingen van 1kg, 5kg en 20kg.

Het werkt heel simpel: Zorg dat de wolpellets minimaal 4 cm diep in de bodem zitten. Dat kun je doen door ze door de potgrond te mengen of in het plantgat te strooien. Wil je de hele tuin bemesten of de grond verbeteren? Hark dan de grond los en strooi de wolpellets over de bodem. Hark daarna de wolpellets door de bodem. Als de planten en de wolpellets in de grond zitten, geef je water.

De ideale dosering: Voor balkon- en terrasplanten is 30 gram per plant voldoende. Wil je vruchtgewassen zoals tomaat- en paprikaplanten in een grote pot opkweken dan gebruik je 80 gram per plant. Voor de moestuin gebruik je voor stikstofbehoeftige gewassen zoals tomaat en paprika 160gram per m² en overige moestuinplanten 120gram per m².