Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Didiscus caeruleus - Kantbloem - Lacy Pink

€ 2,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
55232.0.5
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Aantal zaden/gram
± 350 zaden
Product informatie

Romantisch, lief, zoet en ga zo maar door..... het past allemaal bij deze roze Kantbloem! Dit bloemetje is niet alleen bij ons heel populair maar ook bij een heleboel nuttige vriendjes. Heb je Didiscus in de tuin, dan krijg je gegarandeerd bezoek van vlinders, bijen, hommels en andere nuttige insecten. Pluk regelmatig bloemen want dat bevordert de bloei en zet dan zo'n vers geplukte bos in een lampetkan op tafel....super romantisch....

Zaai Didiscus na de laatste vorst vanaf half mei - juni, in fijn geharkte goed doorlatende aarde die al is opgewarmd door de zon. Bedek de zaden met een dun laagje aarde en houd de grond iets vochtig. De plant wordt ± 70cm hoog, staat graag op een beschutte zonnige plaats en bloeit juli - augustus. De bloemen worden ongeveer 6 cm groot. Het is aan te raden om de planten te ondersteunen zodat ze mooi blijven staan als het waait.

Je kunt er ook voor kiezen om begin april binnen voor te zaaien. Dek de zaden af met een dun laagje aarde, zorg voor een bodemtemperatuur van 18ºC en maak de aarde niet te nat. Plant de kiemplantjes pas uit als er geen vorst meer wordt verwacht en let daarbij goed op dat je de kwetsbare penwortel niet beschadigd.

 Tip: Om het risico van beschadiging van de wortel te verkleinen, raden we het gebruik van de Rootmaster (70290) aan. Je kunt de plugcellen namelijk als een boek open vouwen waardoor je het plantje makkelijk kunt pakken en de wortel niet zo snel beschadigd.