Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Dianthus barbatus - Duizendschoon - Sweet White

€ 2,45*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
55222.30
Behandeling
Gepelleteerd
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Als je de Dianthus ruikt, ga je meteen terug in de tijd en denk je weer aan de laatste avond van de avondvierdaagse..... Tegenwoordig krijgen de kinderen snoep als beloning voor het volbrengen van je wandel prestatie maar "vroeger" kreeg je een bosje Duizendschoon. Ouderwets zijn ze zeker niet! Er zijn zulke mooie variaties te krijgen dat veel mensen deze vlinderlokkers weer in de tuin willen hebben. Neem nou deze mooie witte. Voor een mooie serene sfeer in de tuin zet je ze naast andere witte bloemen zoals bijvoorbeeld Cosmea Purity (54722) en voor een speels effect plant je er wat siergras tussen. (bijvoorbeeld 90392) Wij zijn fan van deze Sweet™ White!

De stelen van 'Sweet™ White' worden ongeveer 75 cm hoog en *afhankelijk van het zaaimoment, bloeien ze van juni tot augustus. Je kunt Duizendschoon op een zonnige plaats uitplanten maar op een plaatsje half in de schaduw doen ze het ook goed. Even een tip: Pas een beetje op met welke voeding je geeft. Als ze teveel stikstof krijgen, worden de stelen namelijk dun en slap en krijgen ze veel blad en weinig bloemen.

*Zaai ze voor bloei in de (na)zomer maart-april binnen voor. Dit kan heel goed in een vensterbank kweekkas of propagator. Zet ze op een lichte plaats in een onverwarmde (vorstvrije) ruimte om te kiemen. Dit kan bijvoorbeeld in een koele slaapkamer maar een koude kas kan natuurlijk ook. Uitplanten kan zodra er geen vorst meer wordt voorspeld.

Je kunt er ook voor kiezen om ze direct in de volle grond te zaaien. Dat kun je begin juni doen. *Voor een vroege bloei kun je in ook augustus zaaien. De jonge planten kun je gewoon buiten in de grond laten staan. De planten die de winter overleven zullen vroeg in het voorjaar weer gaan uitlopen en bloeien.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben. Dat is handig bij machinaal zaaien.