Dianthus barbatus - Duizendschoon - Sweet Rose Magic

€ 2,45*

Aantal zaden
Productnummer: 55221.30
Product informatie "Dianthus barbatus - Duizendschoon - Sweet Rose Magic"

Deze Duizendschoon uit de Sweet™ serie heeft een mooie zacht roze kleur. Net als Amazon Rose Magic zijn de bloempjes eerst wit en verkleuren ze na een tijdje naar verschillende tinten roze. Een  super leuke snijbloem die zeker de moeite waard is om te kweken! 

De stelen van 'Sweet™ Rose Magic worden ongeveer 75cm hoog en *afhankelijk van het zaaimoment, bloeien ze van juni tot augustus. Je kunt Duizendschoon op een zonnige plaats uitplanten maar op een plaatsje half in de schaduw doen ze het ook goed.

Even een tip: Pas een beetje op met welke voeding je geeft. Als ze teveel stikstof krijgen, worden de stelen namelijk dun en slap en krijgen ze veel blad en weinig bloemen.

*Zaai ze voor bloei in de (na)zomer maart-april binnen voor. Dit kan heel goed in een vensterbank kweekkas of propagator. Zet ze op een lichte plaats in een onverwarmde (vorstvrije) ruimte om te kiemen. Dit kan bijvoorbeeld in een koele slaapkamer maar een koude kas kan natuurlijk ook. Uitplanten kan zodra er geen vorst meer wordt voorspeld.

Je kunt er ook voor kiezen om ze direct in de volle grond te zaaien. Dat kun je dan het beste begin juni doen.*Voor een vroege bloei kun je in augustus zaaien. De jonge planten kun je gewoon buiten in de grond laten staan. De planten die de winter overleven zullen vroeg in het voorjaar weer gaan uitlopen en bloeien.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben. 
Behandeling zaad: Gepelleteerd
Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
Hoogte: 50 - 75 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April