Daucus carota - Zomerwortel - Mokum F1

€ 2,50*

Aantal gram
Productnummer: 13340.1
Product informatie "Daucus carota - Zomerwortel - Mokum F1"


Mokum F1 is een zomerwortel van het type Amsterdamse Bak. Het is een vroeg soort met een lange slanke oranje wortel met een bijzonder zoete smaak. Het is een heerlijke wortel om rauw te eten!

Zaai zomerwortels maart-juni op een zonnige plaats een zaaibed met losse grond. Zorg dat er geen kluiten of stenen in de grond zitten zodat je mooie recht wortels zonder gekke vormen of vertakkingen krijgt. Zaai in rijen en laat tussen de rijen 15 - 20 cm ruimte vrij. Druk na het zaaien de grond voorzichtig aan met bijvoorbeeld een plank zodat de jonge plantjes minder snel zullen uitdrogen. Wortelzaad kiemt vrij traag. Het is daarom goed om de grond de eerste paar weken licht vochtig te houden.

Let er op dat je onkruid blijft verwijderen. Als de plantjes boven de grond komen, is het verstandig om te gaan uitdunnen. Dat doe je door de plantjes aan het loof uit de grond te trekken. Zorg dat er tussen de plantjes ongeveer 2 cm ruimte komt zodat iedere wortel genoeg ruimte heeft om te groeien. Laat je minder ruimte vrij dan zullen de wortels kleiner en of dunner worden. Afhankelijk van het zaaimoment kun je juni gaan oogsten. 
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Juni, Juli, Augustus, September
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus
Zaaitijd onder glas: Februari, Maart, April