Cucurbita pepo - Warted Orange

€ 4,50*

Aantal zaden
Productnummer: 40160.50
Product informatie "Cucurbita pepo - Warted Orange"

Warted Orange is een sterk gepukkelde sierkalebas met een lichtgele tot okergele kleur. Deze zogenaamde 'wratten' zijn over de hele vrucht verdeeld en variëren in grootte. Eigenlijk zijn ze soms best een beetje groot in verhouding tot de vrucht, waardoor ze er soms een beetje misvormd uitzien. Iets wat juist wel weer een leuke twist is. Warted Orange is een decoratief siervruchtje die je op verschillende manieren in decoraties kunt verwerken.

De plant heeft een rankende groeiwijze. 

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. 

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchten niet eetbaar. Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Eetbaar: Nee
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Groeiwijze: R - Rankend
Latijnse naam: Cucurbita pepo
Standplaats: Zon
Vruchtgrootte: 0 - 10 cm
Vruchtkleur: Oranje
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April, Mei