Cucurbita pepo - Spoon Platoon

€ 70,00*

Aantal zaden
Productnummer: 40133.1000
Product informatie "Cucurbita pepo - Spoon Platoon"

Spoon Platoon is een hele leuke mix van sierkalebasjes die erg populair is bij kinderen. Er groeien egaal groene, geel met groen en oranje met groene vruchtjes aan de planten die soms gewrat zijn. Deze bonte club heeft wel iets gemeenschappelijks. Ze hebben namelijk allemaal een bol buikje en een iets wat lange nek. Die nek kan wel variëren in lengte. Soms is de nek zo lang, dat het net lijkt alsof de vruchtjes héél nieuwsgierig langs de rand van het blad willen gluren... en dan heb je er nog vruchten tussen zitten die óók nog een soort vleugels hebben... Kortom, 'Spoon Platoon' heeft bijna alle grappige eigenschappen die je bij een sierkalebas kunt bedenken!

De plant heeft een licht rankende groeiwijze.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. 

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchten niet eetbaar. Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Eetbaar: Nee
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Groeiwijze: SB - Licht rankend
Latijnse naam: Cucurbita pepo
Standplaats: Zon
Vruchtgrootte: 11 - 15 cm
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April, Mei