Cucurbita pepo - Spoon

€ 12,50*

Aantal zaden
Productnummer: 40130.250
Product informatie "Cucurbita pepo - Spoon"

Spoon' heeft eigenlijk een beetje een raar model om te omschrijven... Hij lijkt wel op een peer met een uitgerekte hals.  Die lang gerekte hals maakt deze sierkalebas zo bijzonder. De kleur varieert van geel met groen naar vruchten die helemaal groen zijn, maar ze zijn altijd gestreept. Alsof de strepen er met de hand er op zijn geschilderd. Wat misschien wel leuk is om te weten, is dat je er een lepel van kunt maken. (Daar heeft 'Spoon' ook zijn naam aan te danken.)Laat de vrucht drogen. Als hij bruin is en de zaadjes rammelen in de buikholte, dan kun je hem met een zaagje of een scherp mes open (laten) zagen of snijden. Dan haal je de inhoud eruit en schuur je de randen glad. Je kunt de lepel nog versieren met een mooie tekening of als je handig bent met een mesje, maak je er een mooi snijwerkje op. Zo heb je zelf een eigen unieke lepel gemaakt!   

De plant heeft een rankende groeiwijze.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. 

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchten niet eetbaar. Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Eetbaar: Nee
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Groeiwijze: R - Rankend
Latijnse naam: Cucurbita pepo
Standplaats: Zon
Vruchtgrootte: 11 - 15 cm
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April, Mei