Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Sam Bicolor

€ 2,75*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40719.10
Behandeling
Puur Natuur
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
85 - 90 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Vruchtgrootte
11 - 15 cm
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Dit geel-oranje pompoentje lijkt erg op Spark F1 maar is iets groter.  Dit is een ideaal  pompoentje om te vullen en te bereiden in de oven of magnetron. Sam Bicolor is ongeveer 600 gram en groeit aan een rankende plant.   

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

We hebben een leuk magnetronrecept gevonden en die willen we graag met je delen! Dit heb je nodig: 
4 even grote pompoentjes, 2 wortels (in stukjes gesneden), 200 gr. gepelde verse tamme kastanjes in plakjes gesneden, een halve courgette in blokjes, 1 teentje knoflook (geperst of heel fijn gesneden), 1 gesnipperde sjalot, zout, peper en gemberpoeder, een klein bosje gesneden verse koriander, 200 gr. kipfilet of kastanje champignons in blokjes, kippenbouillon of room.  

Zo tover je heel makkelijk een lekkere gezonde maaltijd op tafel:
Snij de kapjes van de pompoenen en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Doe de kapjes er weer op en zet ze zo'n 5 minuten op vol vermogen in magnetron. Als het vruchtvlees zacht is, zijn ze goed. De tijd hangt af van de grootte van de pompoenen dus controleer tussentijds het vruchtvlees even. Haal nu de kapjes er af en zet de pompoentjes nog even een minuut op vol vermogen in de magnetron. Je kunt nu het zachte vruchtvlees met een lepel er uit scheppen. Zorg dat je nog een rand van 0,5 cm tot aan de schil laat zitten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Fruit het sjalotje, de knoflook en wortel op laag vuur en voeg de tamme kastanje toe. Dan doe je de courgette (de kastanje champignons) en pompoenblokjes er bij. Dit mengsel bak je totdat alles goed heet en beetgaar is. Voeg zout , peper en gember naar smaak toe en laat dan het even rusten. Bak ondertussen in een andere pan de kipfiletblokjes gaar. Meng dan het groentemengsel er doorheen, voeg de koriander toe en roer er een beetje bouillon of room door zodat het geheel wat smeuïger wordt. 

Vul de pompoentjes met het mengsel doe de dekseltjes er weer op en zet ze op een mooie schaal. Lekker met rijst! 
Je kunt (bijna) het hele pompoentje opeten. Als het goed is blijven alleen de steeltjes over....