Cucurbita pepo - Mixture Small Jansen

€ 15,00*

Aantal zaden
Productnummer: 40196.250
Product informatie "Cucurbita pepo - Mixture Small Jansen"

Mixture Small Jansen is een veelzijdig mengsel dat door ons zelf is samengesteld.  Het is een mix van kleine sierkalebassen in allerlei vormen en kleuren. Het mengsel bestaat uit: Ball Bicolor (40020), Aquarel (40100), 'Spoon' (40130), Harrowsmith Select (40175), Small Warted Prof. Premium (40176), Dandy Mix (40180), Indian Summer (40215) en Baby Boo (41610). Een erg leuke mix van siervruchten voor bijvoorbeeld een project van een basisschool!

Omdat de planten sterk ranken, kun je Mixture Small Jansen goed gebruiken voor verticaal tuinieren of een pompoen tunnel. Zorg wel voor een goede ondersteuning van het gaas omdat deze siervruchten wat zwaarder worden dan de mini vruchtjes. 

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchtjes niet eetbaar. Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen.  
Gewichtsklasse: 0,2 - 2 kg
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Groeiwijze: V - Sterk rankend
Oogsttijd: Augustus, September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April