Cucurbita pepo - Mixture Small

€ 14,50*

Aantal zaden
Productnummer: 40190.250
Product informatie "Cucurbita pepo - Mixture Small"

Mixture Small is een bont mengsel van kleinere verschillende siervruchten. Het is een 'field grown' mix van sierkalebassen. Dat wil zeggen dat bij deze mix de natuur zijn gang kan gaan en het steeds weer een verrassing is hoe de vruchten er dit jaar uit gaan zien. Wel zijn ze steeds rond, peervormig, glad of gewrat. Maar het ene jaar heb je bijvoorbeeld meer ronde gestreepte of gewratte vruchten en het andere jaar bijvoorbeeld meer peervormige groene of tweekleurige vruchten.

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze.

Omdat de planten sterk ranken, kun je Mixture Small goed gebruiken voor verticaal tuinieren of een pompoen tunnel. Zorg wel voor een goede ondersteuning van het gaas omdat deze siervruchten wat zwaarder worden dan de mini vruchtjes.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchtjes niet eetbaar. Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Gewichtsklasse: 0,2 - 2 kg
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Oogsttijd: Augustus, September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April