Cucurbita pepo - Maya Mix

€ 47,50*

Aantal zaden
Productnummer: 40198.1000
Product informatie "Cucurbita pepo - Maya Mix"

Maya Mix' is een hele diverse mix van kleine sierkalebassen. De siervruchten in deze mix zijn glad, gewrat, gevleugeld, rond, peervormig met en zonder "nek"en "stervormig". Met deze kleurrijke mix heb je echt van alles wat! 

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze. Omdat de plant sterk rankt, kun je 'Maya Mix' goed gebruiken voor verticaal tuinieren of een pompoen tunnel. Zorg wel voor een goede ondersteuning van het gaas omdat deze siervruchtjes wat zwaarder worden dan de mini vruchtjes.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine.  Door dit stofje zijn deze vruchtjes niet eetbaar.  Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Gewichtsklasse: 0,2 - 2 kg
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Oogsttijd: Augustus, September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April