Cucurbita pepo - Koshare Spoon

€ 85,00*

Aantal zaden
Productnummer: 40132.1000
Product informatie "Cucurbita pepo - Koshare Spoon"

Koshare Spoon is door zijn vorm en kleurverdeling een opvallende verschijning. De vruchten hebben een buikje en een lange hals. De vorm van deze sierkalebas heeft wel iets weg van een fles. Meestal is de onderkant van de vrucht donkergroen en de hals geel met een groene top of halverwege een groene ring. Het kan soms gebeuren dat er een vruchtje bij zit die egaal groen of geel is. De tekening is aan het begin van de vruchtontwikkeling al zichtbaar.

De plant heeft een rankende groeiwijze.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. 

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchten niet eetbaar. Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Eetbaar: Nee
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Groeiwijze: R - Rankend
Latijnse naam: Cucurbita pepo
Standplaats: Zon
Vruchtgrootte: 11 - 15 cm
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April, Mei