Cucurbita pepo - Harrowsmith Select

€ 17,50*

Aantal zaden
Productnummer: 40175.250
Product informatie "Cucurbita pepo - Harrowsmith Select"

Harrowsmith Select  is een sierkalebasmengsel van vruchten in verschillende vormen en kleuren. De meestal gewratte siervruchten zijn verschillend van vorm, kleur en grootte. Deze mix is ontwikkeld in Amerika en is ook in Europa erg populair geworden. 

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze en geeft een goede opbrengst. Omdat de plant sterk rankt, kun je Harrowsmith Select goed gebruiken voor verticaal tuinieren of een pompoen tunnel. Zorg wel voor een goede ondersteuning van het gaas omdat deze siervruchten iets zwaarder worden dan de mini vruchtjes.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchtjes niet eetbaar.  Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Gewichtsklasse: 0,2 - 2 kg
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Groeiwijze: V - Sterk rankend
Oogsttijd: Augustus, September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April