Cucurbita pepo - Galaxy of Stars F1

€ 2,95*

Aantal zaden
Productnummer: 40064.10
Product informatie "Cucurbita pepo - Galaxy of Stars F1"

Galaxy of Stars F1'  is een decoratieve mix van gekleurde sierkalebasjes met een sierlijke lange steel. Deze vruchtjes hebben een vorm die doet denken aan een ster.  'Galaxy of Stars F1' is een populaire mix bij de professionele kweker. Door de harde huid en compacte vorm kunnen deze siervruchten door een mechanische was installatie.

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze. Omdat de vruchtjes zo klein zijn en de plant sterk rankt, kun je 'Galaxy of Stars F1' goed gebruiken voor verticaal tuinieren of een pompoen tunnel.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchtjes niet eetbaar.  Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Gewichtsklasse: 0,2 - 2 kg
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Groeiwijze: V - Sterk rankend
Oogsttijd: Augustus, September, Oktober
Vruchtgrootte: 0 - 10 cm
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April