Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Courgette - Costata Romanesco

€ 15,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
42730.250
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
40 - 85 dagen
Groeiwijze
SB - Licht rankend
Standplaats
Zon
Vruchtkleur
Groen
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Mei
Product informatie

Costata Romanesco is een oud Italiaans ras die meteen opvalt door zijn bijzondere gespikkelde grijs-groene kleur. Ook heeft de vrucht opvallende 'ribben' waardoor je een leuke (ster)vorm krijgt als je er plakjes van snijdt. De bloemen van de Courgette zijn ook eetbaar. Vaak worden ze gevuld, door (bier)beslag gehaald en dan gefrituurd. Hier zijn online veel leuke recepten voor te vinden!

De plant heeft een struikvormige groeiwijze. Ze geeft een minder hoge opbrengst dan de Hybride soorten maar daartegen heeft Costata Romanesco wel een veel betere smaak.

Zaai ze omstreeks half april onder glas en plant ze vanaf half mei buiten in de vollegrond. Bescherm de plantjes tegen (nacht)vorst want daar kunnen ze echt niet tegen! Als het weer het toelaat kunnen de zaden ook vanaf half mei direct in de vollegrond gezaaid worden. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. 

In juni kunnen ze dan worden uitgeplant zodat ze de ruimte hebben om uit te groeien tot volwassen planten. De planten kunnen best groot worden dus houdt rekening met ongeveer een vierkante meter per plant.

Oogsten kan vanaf juli tot oktober. Als je geluk hebt en het vriest niet, dan kun je zelfs nog langer oogsten! Costata Romanesco kun je oogsten als de vrucht ± 15 cm is. Dit is een richtlijn, je kunt er natuurlijk van afwijken. Oogst de Courgette in ieder geval in een jong stadium. De vruchten zijn dan het lekkerst en je stimuleert de plant om steeds weer nieuwe vruchten te ontwikkelen. Wil je lang kunnen oogsten, zul je dus regelmatig moeten blijven plukken!