Cucurbita pepo - Ball Bicolor

€ 12,00*

Aantal zaden
Productnummer: 40020.250
Product informatie "Cucurbita pepo - Ball Bicolor"

Ball Bicolor is een kleine platronde sierkalebas. Zoals de naam al zegt heeft hij twee kleuren. De schil is donkergroen en heeft dunne geel-groene strepen. Het lijkt net alsof iemand ze er met de hand op heeft zitten schilderen. Het is een erg leuk siervruchtje met een harde schil die ook nog eens lang houdbaar is! 

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze. Omdat de vruchten vrij klein zijn en de plant sterk rankt, kun je 'Ball Bicolor' goed gebruiken voor verticaal tuinieren of een pompoentunnel.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. 

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchtjes niet eetbaar.  Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Eetbaar: Nee
Gewichtsklasse: 0,2 - 2 kg
Groeiperiode: 40 - 85 dagen
Groeiwijze: V - Sterk rankend
Latijnse naam: Cucurbita pepo
Standplaats: Zon
Vruchtgrootte: 0 - 10 cm
Vruchtkleur: Groen
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April, Mei