Cucurbita pepo - Aquarel

€ 2,50*

Aantal zaden
Productnummer: 40100.15
Product informatie "Cucurbita pepo - Aquarel"

Aquarel' is een leuk bonte mix van mini vruchtjes. Deze mini sierkalebasjes hebben een doorsnede van ongeveer 5cm. Het is een hele diverse mix. De vruchtjes variëren in kleur, vorm en grootte. Ze zijn erg leuk te combineren met bijvoorbeeld Cucumis maar een schaal vol vruchtjes van Aquarel staat ook al erg leuk op tafel.

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze. Omdat de vruchtjes zo klein zijn en de plant sterk rankt, kun je Aquarel goed gebruiken voor verticaal tuinieren of een pompoen tunnel.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchtjes niet eetbaar.  Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen. 
Gewichtsklasse: Variërend
Groeiperiode: 90 - 100 dagen
Groeiwijze: V - Sterk rankend
Oogsttijd: Augustus, September, Oktober
Vruchtgrootte: 0 - 10 cm
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April