Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita moschata - Maxim F1

€ 37,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
44185.250
Behandeling
Onbehandeld
Gewichtsklasse
2 - 5 kg
Groeiperiode
100 - 110 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Oogsttijd
September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Maxim F1 is een grote Butternut die speciaal voor de industriële teelt is ontwikkeld. De vruchten hebben een lange hals en een kleine zaadholte en het vruchtvlees kun je op allerlei manieren verwerken. Het wordt vaak in blokjes gesneden en voorverpakt aangeboden in de supermarkt maar je kunt het ook heel goed invriezen.

De plant heeft een rankende groeiwijze en geeft uniforme vruchten die wel 5 kg kunnen wegen. Wil je Maxim F1 op grote schaal gaan telen? Dan is 10.000 tot maximaal 12.000 planten per hectare aan te bevelen.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van minimaal 20°C heeft  zodat het kiemingsproces goed verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale bodemtemperatuur op zaaidiepte voor Moschata types is 22-25°C. Je kunt Moschata in de volle grond zaaien maar houd er dan rekening mee dat de kiem dan langzamer op gang komt. Muskaatpompoenen en Butternut worden daarom vaak later in het voorjaar in de volle grond gezaaid dan andere pompoensoorten (denk dan aan juni).