Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita moschata - Butterbaby F1 - PMR

€ 30,00*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
44119.250
Behandeling
Onbehandeld
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Oogsttijd
September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Butterbaby F1  is een kleine Butternut met donker oranje, zoet vruchtvlees.  Het vruchtvlees heeft een Brix gehalte van 9-11. (De Brix-waarde wordt gebruikt om het suikergehalte aan te duiden) Butterbaby F1 heeft het ideale formaat om in één keer te verwerken in een gerecht.  Heb je toch nog een stukje over? Dan kun je het een paar dagen, ingepakt in vershoudfolie, in de koelkast bewaren.   

De plant heeft een rankende groeiwijze, is meeldauw resistent ( PMR )  en geeft een hoge opbrengst van lang houdbare vruchten met een gewicht van ± 300- 500 gram.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week  op zaaidiepte een temperatuur van minimaal 20°C heeft  zodat het kiemingsproces goed verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.  De ideale bodemtemperatuur op zaaidiepte voor Moschata types is 22-25°C. Je kunt Moschata in de volle grond zaaien maar houd er rekening mee dat de kiem dan langzamer op gang komt.  Muskaatpompoenen en Butternut worden daarom vaak later in het voorjaar in de volle grond gezaaid  dan andere pompoensoorten. (denk dan aan juni)