Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita maxima - Miss Sophie Pink

€ 35,00*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
41877.250
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
11 - 15 cm
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie

Miss Sophie Pink is een vrij kleine eetbare pompoen met een zalm-roze kleur. Ze heeft een doorsnede van ongeveer 12 cm en weegt zo'n 400-600 gram. Ze heeft een mooie platronde vorm met een geribte schil en heeft een lange sierlijke steel. Het vruchtvlees is wat draderiger dan van de Hokkaido types, maar is qua smaak heel goed. 

Wil je Miss Sophie Pink eten? Maak dan eens gevulde pompoentjes bereidt in de magnetron. Daar is Miss Sophie Pink heel geschikt voor! Als je wilt weten hoe dat moet, kun je even kijken bij onze 'Magnetron Mix' (40265). Daar hebben we een opzetje voor een recept geplaatst. Geef er vervolgens je eigen draai aan en je zet een lekkere gezonde maaltijd op tafel!

De plant heeft een rankende groeiwijze. Kijk er niet raar van op als de plant geel-groen blad krijgt. Dat is namelijk een opvallende eigenschap die bij dit soort hoort.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale kiemtemperatuur is vanaf 22 ° C.