Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita maxima - Marmalade F1

€ 3,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
44048.10
Behandeling
Onbehandeld
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
100 - 110 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtkleur
Oranje
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Vaak zijn de bekende Kabocha's vrij groot en dat is voor een klein huishouden meestal teveel van het goede... De veredelaar van Marmelade F1 was zich daar van bewust en is aan de slag gegaan om een kleiner soort te ontwikkelen. Daarbij had ze, naast het formaat, nog vier belangrijke punten waar het pompoentje aan moest voldoen. 1: Het moet een productief ras zijn, 2: Het moet goed houdbaar zijn, 3: De smaak is heel belangrijk en 4: Het pompoentje moet er goed uit zien, want het oog wil ook wat. Met deze punten in haar achterhoofd is ze aan de slag gegaan en daar is na een paar jaar deze lekkere leukerd uit gekomen! De plant van Marmalade F1 heeft een rankende groeiwijze en geeft uniforme vruchten die je kunt oogsten na zo'n 100 dagen vanaf het moment dat je hebt zaait. (Vergeet niet dat dit een indicatie is en dat het oogstmoment erg weersafhankelijk is!)

Zaai je in rijen? Laat dan 30cm ruimte vrij tussen de rijen en zorg voor een plantafstand van zo'n 55 cm. Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de week daarop op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18°C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en dat het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale kiemtemperatuur is vanaf 22°C.