Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucumis zeyherii - Zeyherii

€ 6,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45109.100
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Groeiperiode
100 - 110 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Product informatie

Cucumis zeyherii is een sierkomkommervruchtje met een vrij harde, stekelige schil. De vruchtjes zijn erg bitter en worden dan ook als niet eetbaar beschouwd. De plant is éénjarig, kan flink lange ranken krijgen en is op zich niet erg moeilijk te kweken. Het enige waar je goed op moet letten is dat je de kiemtemperatuur goed in orde hebt. Die is namelijk best hoog en mag s' nachts niet dalen. Een verwarmingsmatje is bij Cucumis dus geen overbodige luxe! 

De plant heeft een rankende groeiwijze en kun je het beste in een kas kweken omdat je dan de meeste vruchtjes aan de plant krijgt. Buiten op een beschutte plaats zoals in een tunnelkas kan ook goed alleen zal de opbrengst vaak iets minder hoog zijn. De Cucumis plant krijgt flink lange ranken en kan behoorlijk woekeren. Span bij iedere plant van onder naar boven bijvoorbeeld sisaltouw zodat ze daar langs kunnen groeien. Hebben ze het goed naar hun zin, dan kun je vanaf juni de hele zomer door oogsten. 

Nog even een tip: Kweek je in de kas? Zorg dat je overdag de deur/ramen van je kas open zet anders kunnen de bloemen niet bestoven worden en krijg je geen vruchtjes!

Z
aai Cucumis van april tot eind mei in een kas of propagator voor. Leg de zaadjes ongeveer 1 cm diep op de zijkant in de grond zodat er geen water op de zaden kan blijven liggen. Om te kiemen hebben ze echt warmte nodig. Zorg dus voor een constante bodemtemperatuur van zo'n  25-30 °C. Uitplanten kan in de kas vanaf eind april. Wil je ze in de tunnelkas kweken? Zet ze dan pas na half mei in de volle grond als er geen vorst meer wordt voorspeld. Hou het weer dus goed in de gaten.