Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucumis sativus sikkimensis - De Sikkim

€ 2,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45312.20
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
40 - 85 dagen
Oogsttijd
September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Product informatie

De Sikkim, of ook wel Netkomkommer, is een prachtige eetbare vrucht met een craquelé-achtige chocolade- of roestbruin uiterlijk. Ze komen van oorsprong uit de provincie Sikkim in het Noorden van India. De vruchten zijn eerst groen, worden naar verloop van tijd bruin en krijgen dan hun netstructuur.

Tip: Als je ze kweekt om te eten, kun je ze het beste niet groter laten worden dan 15 cm. Laat je ze groter worden, dan zal het vruchtvlees draderig en droog worden en niet meer eetbaar zijn. Als je de vrucht doorsnijdt is hij wit van binnen en kun je er wel iets van een komkommer in herkennen. Het vruchtvlees heeft een vrij sterke komkommerachtige smaak en wordt in de Aziatische keuken vaak in roerbak gerechten verwerkt.

De plant heeft een struikvormige groeiwijze en wordt ongeveer 80cm hoog. 

Zaai Cucumis eind april - begin mei voor. Dat kan in potjes, in een propagator of zaaitray. Leg de zaadjes ongeveer 1 cm diep op de zijkant in de grond zodat er geen water op de zaden kan blijven liggen. Zorg voor een constante bodemtemperatuur van zo'n 20 -22°C. Een constante temperatuur betekent dat je dus ook  's nachts de temperatuur hoog moet houden. Doe je dat niet, dan zal er weinig tot niets opkomen.

Na de laatste nachtvorst kun je de planten in de kas of buiten in de volle grond uitplanten. Zet ze buiten op een beschutte, zonnige plaats en zorg voor een plantafstand van ongeveer 60 cm.