Cucumis sativus - Komkommer - Marketmore

€ 1,75*

Aantal gram
Productnummer: 12200.1.5
Product informatie "Cucumis sativus - Komkommer - Marketmore"

Marketmore is een smaakvol landras met dikke vruchten van zo'n 20 cm lang die af en toe stekels hebben. 

Zaai maart-juni binnen voor bij 22-25° C. Na vier tot vijf weken kun je ze verplanten naar potjes met een doorsnede van ongeveer 12 cm. Zet ze pas na de laatste vorst buiten op een beschutte plaats. Omdat de Komkommerplant een klimmer is, kun je ze het beste langs gaas of draad leiden. Zorg wel voor een stevige constructie want er komt best wat gewicht aan te hangen!

Nog even dit: Als je al eens eerder Komkommers hebt gekweekt, ken je dit vast wel: Je zorgvuldig gekweekte Komkommers smaken bitter.... Nou heeft het ene soort er meer last van dan de andere, maar die bittere smaak kent iedereen wel. Dat komt door het stofje Cucurbitacin dat van nature in de plant voorkomt. Cucurbitacin is meestal verdeeld over de bladeren en de stam van de plant, maar kan onder bepaalde omstandigheden in de Komkommer terecht komen. Dit kan komen doordat de plant onregelmatig water heeft gehad, door hittestress of door temperatuurschommelingen.

Je kunt het bitter worden voorkomen door regelmatig voldoende water te geven. Laat de grond nooit uitdrogen. Staan ze in de kas? Scherm die dan goed af tegen de felle zon zodat er minder hitte in de kas ontstaat.

Oogst het liefst vroeg in de ochtend omdat de planten dan nog niet veel last van hittestress of temperatuurschommeling hebben gehad. Het is ook goed om vrij jong te oogsten. Hoe langer de komkommer wordt, hoe meer kans er is dat ze bitter wordt.Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Standplaats: Zon
Zaaitijd onder glas: April, Mei