Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucumis metuliferus - Kiwano

€ 6,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45106.50
Behandeling
Puur Natuur
Groeiperiode
100 - 110 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
September, Oktober
Vruchtgrootte
11 - 15 cm
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie

Kiwano is een vrucht die ook wel Cactuskomkommer wordt genoemd. Het zijn mooie stekelige vruchten van zo'n 5-8 cm dik en 10-20 cm lang. Wist je dat de Kiwano eetbaar is? Ja, echt! De vruchten zijn eerst groen en verkleuren langzaam naar een warm geeloranje kleur. Als ze deze kleur hebben gekregen, zijn ze rijp en kun je ze eten. Het vruchtvlees is groen en is een beetje slijmerig. Om hem te eten kun je de vrucht in de lengte doorsnijden en het vruchtvlees eruit lepelen. De smaak is een mix van komkommer en banaan en hij is een beetje zurig. Vind je hem nou te zuur, dan kun je er een beetje suiker overheen strooien en erin laten trekken.

De plant heeft een rankende groeiwijze en kun je het beste in een kas kweken omdat je dan de meeste vruchtjes aan de plant krijgt. Buiten op een beschutte plaats zoals in een tunnelkas kan ook goed alleen zal de opbrengst vaak iets minder hoog zijn. De plant krijgt flink lange ranken en kan behoorlijk woekeren. Span bij iedere plant van onder naar boven bijvoorbeeld sisaltouw zodat ze daar langs kunnen groeien. Hebben ze het goed naar hun zin, dan kun je vanaf juni de hele zomer door oogsten.

Nog even een tip: Kweek je in de kas? Zorg dat je overdag de deur/ramen van je kas open zet anders kunnen de bloemen niet bestoven worden en krijg je geen vruchten!

Zaai Kiwano van april tot eind mei in een kas of propagator voor. Leg de zaadjes ongeveer 1 cm diep op de zijkant in de grond zodat er geen water op de zaden kan blijven liggen. Om te kiemen hebben ze echt warmte nodig. Zorg dus voor een constante bodemtemperatuur van zo'n  25-30 °C. Uitplanten kan in de kas vanaf eind april. Wil je ze in de tunnelkas kweken? Zet ze dan pas na half mei in de volle grond als er geen vorst meer wordt voorspeld. Hou het weer dus goed in de gaten.