Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucumis melo - Meloen - Prescott fond Blanc

€ 1,95*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
47200.1
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
40 - 85 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Product informatie

Prescott Fond Blanc is een in Frankrijk beroemd oud ras met grote platronde vruchten. Ze kunnen wel 3 tot 4 kg. wegen. De vrucht is geribt en de strogele schil is bobbelig. Qua uiterlijk lijkt hij erg veel op een pompoen. Het vruchtvlees is oranje en zeer aromatisch. Prescott Fond Blanc is wel een soort dat echt van warmte houdt. Als je ervoor zorgt dat de kas goed op temperatuur blijft, zal de plant je belonen met heerlijk zoete vruchten. Doe je dat niet, krijg je minder vruchten aan de plant en zijn ze vlak van smaak.

 Een meloen heeft veel warmte en licht nodig om te groeien. Daarom kun je ze het beste in een verwarmde kas zaaien. Dit kan vanaf maart tot half mei. Zorg er voor dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte tussen 22 en 25°C is. De nacht temperatuur mag echt niet lager zijn dan 15°C.

 Leg de zaden, met het puntje naar beneden,  op 1 cm diepte in goed doorlatende grond.  Houd de grond iets vochtig. Let er op dat je de aarde niet te nat maakt want dan zullen de zaden gaan rotten. Pas als de kiemplantjes naast hun eerste twee blaadjes, nóg twee tot drie blaadjes hebben gevormd, kun je ze verplanten. Houd een plantafstand van ongeveer 70 cm aan. Je kunt in de kas alvast touw of draad spannen zodat de planten daar langs kunnen groeien. Om kruisbestuiving zo veel mogelijk te voorkomen zet je de meloenplantjes niet in de buurt van komkommer en pompoen.

Als de plant ongeveer een meter hoog is, zit er in iedere bladoksel een scheut. Haal de onderste zes á zeven scheuten weg en laat de hogere scheuten groeien. Op deze scheuten vind je de vrouwelijke bloemen. Om de kans op vruchtzetting te vergroten,  top je deze scheuten tot twee bladeren. Dan heb je twee vruchtbeginsels op iedere scheut. Laat de bovenste ranken uitgroeien tot ongeveer 120 cm en top deze dan ook.

Zorg dat overdag bijen en hommels naar binnen kunnen zodat de bloemen worden bestoven. Anders zullen er geen meloenen aan de planten komen. Geef niet te veel water. Ten eerste houden de planten niet van ‘natte voeten’ en ten tweede komt te veel water de smaak van de meloen niet ten goede. De vruchten zullen bij teveel water niet veel smaak hebben. Vermijd met water geven zoveel mogelijk dat er water op de bladeren komt om ziektes te voorkomen.

Bemest de planten niet veel en gebruik geen bemesting waar een hoog gehalte aan stikstof in zit. De plant zal dan veel blad en stelen ontwikkelen en dat gaat ten koste van de vruchtvorming. Over het algemeen laat je de vruchten aan de plant rijpen. Een rijpe meloen herken je aan de steeds sterker wordende geur en aan de verkleuring van de vrucht. Een rijpe vrucht laat makkelijk los van de plant. Je draait hem van links naar rechts zonder er aan trekken. Pluk je de meloen eerder, dan kun je hem laten narijpen. Het nadeel is dan wel dat hij niet zo zoet zal zijn.