Cosmos sulphureus - Cosmea - Sunset Orange

€ 19,50*

Aantal gram
Productnummer: 54720.10
Product informatie "Cosmos sulphureus - Cosmea - Sunset Orange"

Deze oranje Cosmea geeft je tuin een echte oppepper!  De kleine half gevulde oranje bloempjes lijken te zweven boven de plant. Het blad is net iets grover dan de andere Cosmea in ons assortiment. Hierdoor kan hij ook iets beter tegen de weersinvloeden en is het een soort die je rechtstreeks in je tuin kunt zaaien. Pas wel op met vorst, dus zaai niet te vroeg.   

Cosmea sulphureus wordt ongeveer 100cm hoog, bloeit in en staat graag op een zonnige plaats. 

Zaai ze in eind mei rechtstreeks in de volle grond. De zaden hebben licht nodig om te kiemen dus bedek ze niet onder een dikke laag aarde. Zaai niet 'te dik' en bescherm de jong kiemplantjes tegen vorst. Je zult waarschijnlijk na een tijdje de planten moeten uitdunnen . De ideale plantafstand is 30 cm. 

Je kunt ze ook voorzaaien in een kweekbak of kas. Doe dat het liefst in luchtige grond. Dit kun je doen in april en mei. De zaden hebben licht nodig om te kiemen dus bedek ze ook nu niet onder een dikke laag aarde. Geef voorzichtig lauw water met een plantenspuit en zorg er voor dat de aarde vochtig is maar vooral niet te nat. Cosmea houdt namelijk niet van "natte voeten". Zet je plantjes pas buiten als je er zeker van bent dat er geen vorst meer komt en plant ze uit met een onderlinge afstand van ±30 cm.
Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Hoogte: 75 - 100 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Februari, Maart, April