Cosmos bipinnatus - Cosmea - Double Click Snowpuff

€ 2,95*

Aantal zaden
Productnummer: 53373.50
Product informatie "Cosmos bipinnatus - Cosmea - Double Click Snowpuff"

Naast de enkelbloemige witte Cosmea is er nu ook een dubbelbloemige variant met gevulde en half gevulde bloemen. Hoe leuk is dat?  Zet ze samen met andere wit bloeiende planten in de border van je tuin voor een mooie witte border... of plant ze uit in de Pluktuin want Double Click Snowpuff is ook een uitstekende snijbloem. 

Cosmea Double Click Snowpuff wordt ongeveer 90cm hoog en bloeit van juli tot en met september. De planten worden vrij vol dus zet ze daarom bij het uitplanten minstens 30 cm uit elkaar. Vangen ze veel wind? Dan is het aan te raden de planten te ondersteunen.

Zaai ze voor in een kweekbak of kas en doe dat het liefst in luchtige grond. Dit kun je doen in april en mei. De zaden hebben licht nodig om te kiemen dus bedek ze niet onder een dikke laag aarde. Geef voorzichtig lauw water met een plantenspuit en zorg er voor dat de aarde vochtig is maar vooral niet te nat. Cosmea houdt namelijk niet van "natte voeten". Zet je plantjes pas buiten als je er zeker van bent dat er geen vorst meer komt want daar kan Cosmea echt niet tegen! 
Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April