Cichorium intybus - Siernetel - Wilde Cichorei

€ 9,95*

Aantal gram
Productnummer: 53368.10
Product informatie "Cichorium intybus - Siernetel - Wilde Cichorei"

Cichorium intybus is een kruid dat waarschijnlijk met de romeinen onze kant op is gekomen. Wist je dat de geroosterde wortel van de plant in de Tweede Wereld oorlog fijn gemalen werd en als koffie vervanger is gebruikt? Tegenwoordig zie je deze hemelsblauwe bloempjes van de Wilde Cichorei langs akkerranden en in bermen groeien en wordt het vaak verwerkt in wilde bloemen-, weide- en kruidenmengsels. Maar tussen de vaste planten in de tuin is het ook erg leuk! 

De stelen kunnen wel 120 cm lang worden, zijn vertakt en zitten vol met deze kleine lichtblauwe bloemen. Ze doen het erg goed in een tuin op het zuiden en bloeien in juli en augustus. 

Je kunt de 'Wilde Cichorei' april-juni uitzaaien op een zonnig plekje in je tuin, langs je moestuin voor de nuttig insecten of in de akkerranden van je land. Dek het zaad héél dun af en houd de grond iets vochtig. De minimale kiemtemperatuur is ±18°C .Als de tere kiemplantjes niet beschut staan kun je ze het beste nog even beschermen tegen vorst.  Zorg dat er ongeveer 8 planten op een m² staan.
Hoogte: 75 - 100 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Maart, April, Mei, Juni, Juli