Centaurea cyanus - Korenbloem - Jubilee Gem

€ 24,95*

Aantal gram
Productnummer: 53340.100
Product informatie "Centaurea cyanus - Korenbloem - Jubilee Gem"

Jubilee Gem lijkt toch wel het meest op de inheemse blauwe Korenbloem die we allemaal wel kennen van de romantische akkerranden. De mooie witte Margrieten, rode Klaprozen en de korenbloemen.... deze Centaurea wordt ongeveer 60 cm hoog en is geschikt voor verwildering. Het zijn ook leuke snijbloemen die je kunt drogen. Wil je ze langs de akkerrand gaan zaaien? Zorg er dan wel voor dat er geen gras of ander gewas groeit zodat de zaailingen niet worden overwoekerd. Zaai dus op kale grond. 

Zaai Centaurea april - mei buiten direct op de plaats waar je ze wil hebben. Dat kun je breedwerpig doen maar ook in regeltjes. Dek de zaden af met een dun laagje aarde van maximaal 0,5 cm. Zaai je in regeltjes? Dun dan na opkomst iets uit.

Even een tip: De korenbloem kun je ook in het najaar zaaien. Dat is handig wanneer je ze samen met soorten wilt zaaien die juist in de herfst gezaaid moeten worden. Zaai dan wel vóór de vorst. De zaden zullen in het voorjaar gaan kiemen zodra de weersomstandigheden goed zijn.
Bloeitijd: Juli, Augustus
Hoogte: 50 - 75 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni