Celosia spicata - Hanekam - Celway Terracotta

€ 3,25*

Aantal zaden
Productnummer: 53220.25
Product informatie "Celosia spicata - Hanekam - Celway Terracotta"

De Hanekam... Je kent ze vast wel als plantje. Kom je wel eens bij een tuincentrum, dan zie je ze vaak tussen de éénjarige plantjes. Kleine gedrongen plantje met pluimen die iets groter en donziger zijn dan deze op de foto. Vaak hebben ze wat hardere kleuren zoals fuchsia roze of geel. 

"Onze" Celway™ Terracotta is een echte snijbloem die ook voor de professionele teelt gebruikt kan worden. Ze kunnen zowel in de (tunnel)kas als buiten worden gekweekt. Het is dus echt wel wat voor in de pluktuin! Kweek je in de (tunnel)kas? Dan worden de stelen 100-120 cm lang. Buiten zullen ze (afhankelijk van het weer) misschien iets korter blijven. Wil je ze ook in een andere kleur? Dat kan! We hebben ze ook in het wit. (53225)

Zaai Celosia maart- april in een zaaitray. Zorg dat de bodemtemperatuur 20°C is en houd de aarde iets vochtig. Na een week of twee zie je de eerste kiemplantjes verschijnen. Plant de kiemplantjes na de laatste nachtvorst uit op een zonnige plaats in de tuin. Ze bloeien juli-september.

Tip: Snijd de stelen als er iets meer dan de helft van de bloem open is en verwijder ongeveer twee derde van het blad. Zo heb je ruim een week (misschien wel langer!) plezier van de bloemen op de vaas. 

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben.
Behandeling zaad: Gepelleteerd
Bloeitijd: Juli, Augustus, September
Hoogte: 100 - 150 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd onder glas: Februari, Maart, April