Callistephus chinensis - Zomeraster - Hulk

€ 2,75*

Aantal zaden
Productnummer: 52280.50
Product informatie "Callistephus chinensis - Zomeraster - Hulk"

Als je in de zomer wel eens bij de bloemist komt, heb je deze bijzondere groene Aster vast wel eens gezien. Nu kun je hem dus ook zelf zaaien. Hoe leuk is dat?! Deze groene variant met de grappige maar toepasselijke naam 'Hulk', zal ook zeker kinderen tot de verbeelding spreken. Asters zijn heel makkelijk te zaaien en zijn daarom misschien wel leuk om samen met je (klein)kinderen te kweken. Misschien ben je leerkracht op een basisschool en zoek je een leerzaam project voor de kinderen in je groep! Deze Aster met stelen die ± 60 cm lang worden, kun je namelijk ook heel goed in pot kweken. Erg leuk om samen met kinderen te doen!

Ze bloeien van juli tot september op een zonnige plaats. Heb je niet de hele dag zon in de tuin? Geen probleem, halfschaduw kan ook wel. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Zo verleng je de bloeiperiode en kun je langer van ze genieten.

Zaai ze in maart-april voor in een verwarmde kweekbak of kas en zorg ervoor dat de aarde op zaaidiepte een constante temperatuur van 20 °C heeft. Na 6 weken kun je de kiemplantjes uitplanten. Zet ze pas in de volle grond als je zeker weet dat er geen (nacht) vorst meer komt.  

Tot slot nog één tip: Zet Asters niet ieder jaar op dezelfde plaats, zo voorkom je ziektes.
Bloeitijd: Juli, Augustus, September
Hoogte: 50 - 75 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd onder glas: Maart, April, Mei