Callistephus chinensis - Zomeraster - Gala Blue

€ 1,00*

% € 1,75* (42.86% saved)
Aantal zaden
Productnummer: 52273.100
Product informatie "Callistephus chinensis - Zomeraster - Gala Blue"

De 'Gala Blue' heeft een blauw-paarse volle bloemen die verschijnen aan ± 80cm lange stelen. De bloemblaadjes zijn heel smal waardoor de bloem er van een afstandje bijna pluizig uit ziet. Deze tint kun je heel mooi combineren met 'Gala Purple' (52274). Plant er voor een frisse noot ook de groene Aster 'Hulk' tussen zodat je een mooi blauw-paars-groen pallet in je tuin krijgt. Echt heel leuk! Een leuke bijkomstigheid is nog, dat je er binnen ook van kunt genieten. Asters doen het namelijk goed op de vaas.

Ze bloeien van juli tot september op een zonnige plaats. Heb je niet de hele dag zon in de tuin? Geen probleem, halfschaduw kan ook wel. Verwijder regelmatig de uitgebloeide bloemen. Zo verleng je de bloeiperiode en kun je langer van ze genieten. 

Zaai ze in maart-april voor in een verwarmde kweekbak of kas en zorg ervoor dat de aarde op zaaidiepte een constante temperatuur van 20 °C heeft. Na 6 weken kun je de kiemplantjes uitplanten. Zet ze pas in de volle grond als je zeker weet dat er geen (nacht) vorst meer komt. 

Tot slot nog één tip: Zet Asters niet ieder jaar op dezelfde plaats, zo voorkom je ziektes.
Bloeitijd: Juli, Augustus, September
Hoogte: 50 - 75 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd onder glas: Maart, April, Mei