Calendula officinalis - Goudsbloem - Touch of Red Buff

€ 2,75*

Aantal zaden
Productnummer: 53100.40
Product informatie "Calendula officinalis - Goudsbloem - Touch of Red Buff"

Calendula Touch of Red Buff is een hele mooie abrikooskleurige Goudsbloem met gevulde en half gevulde bloemen. Het hartje van de bloem is donkerbruin en doordat de onderkant van de bloemblaadjes wat donkerder zijn, lijkt het net of de bloemen een beetje verroesten.....Super mooi! Je kunt ze natuurlijk in de border planten maar Calendula doet het ook heel goed in een bloempot of bak. Wist je trouwens dat de bloemblaadjes van Goudsbloemen vaak over salades worden gestrooid? Zo tover je een gewone salade in een oogwenk om tot iets bijzonders.

Calendula is een makkelijk te kweken plant die graag op een zonnige plaats in goed doorlatende grond staat. Ook voor de pluktuin is deze Goudsbloem geschikt. De bloemen staan op stevige stelen van ongeveer 60 cm hoog.

Zaai ze in maart voor in een kweekbak en zet ze op een zonnig plekje in een onverwarmde ruimte. Een zonnige vensterbank in bijvoorbeeld een onverwarmde slaapkamer zou goed kunnen. Voorzaaien in de koude kas kan natuurlijk ook. Zaai je liever direct in de volle grond? Dat kan in april-mei. 
Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Hoogte: 50 - 75 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Maart, April