Brassica oleracea Gongylodes - Koolrabi - Delikatess Blauw
Product informatie "Brassica oleracea Gongylodes - Koolrabi - Delikatess Blauw"
Van buiten mooi paars en van binnen wit... Je kunt Koolrabi koken maar ook rauw eten. Rauw heeft de smaak wel iets weg van Radijs met een zoete selderij achtige toon. Dan is hij bijvoorbeeld heerlijk in een rauwkostsalade. Als je hem kookt, veranderd de smaak meer richting bloemkool maar dan iets pittiger. Koolrabi een echte seizoensgroente die je vroeg zaait en ook vroeg in de zomer oogst. Dit lekkere knolletje is het lekkerste als je hem jong eet. Als je ze te lang door laat groeien gaan ze namelijk van onderen verhouten.
Zaai Delikatess maart in de volle grond of onder glas. Plant de kiemplantjes in april-mei uit op een zonnige plaats in goed bemeste grond. Zorg voor een plantafstand van 30x30 cm. Vanaf juni kun je al gaan oogsten.
Behandeling zaad: | Onbehandeld |
---|---|
Oogsttijd: | Juni, Juli, Augustus, September |
Standplaats: | Zon |
Zaaitijd onder glas: | Maart |