Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Brassica napus Napobrassica - Koolraap - Champion

€ 1,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
14130.5
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober, November
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 350 zaden
Product informatie

Koolraap is een supergezond en smaakvol herfst/winterknolletje die de stempel "vergeten groente" heeft gekregen en in veel huishoudens niet meer wordt klaargemaakt. Eigenlijk heel jammer want het gele vruchtvlees heeft een hele zachte smaak die ook door de meeste kinderen wel wordt gewaardeerd. Dus...daar moet verandering in komen vinden wij! Ga ze lekker zelf kweken want Koolraap is echt geen moeilijk gewas en je kunt de knolletjes ongewassen, zonder blad ook nog eens een paar maanden bewaren! Je kunt ze in blokjes koken, je kunt ze in plakken snijden en grillen of je maakt er puree van. Probeer eens Koolraap frietjes...ook lekker! Deze groente past heel goed bij oa. vis en kip. Het is een heel veelzijdig gewas waarvan je ook het jonge blad kunt eten. Je kent het misschien wel als Snijmoes of Snijkool. Dat is het gestoofde jonge blad dat heel simpel met peper, zout en een klontje boter wordt geserveerd. Je merkt het al: wij zijn ook fan van dit veelzijdige knolletje! 

Zaai Champion  juni-juli in goed bemeste, kalkrijke grond. De ideale standplaats is zon- halfschaduw. Je kunt ook maart-juni voorzaaien en de kiemplantjes mei-juli uitplanten. Zorg voor een plantafstand van zo'n 25 cm en als je in rijen zaait, zorg je dat er tussen de rijen ongeveer 50 cm ruimte zit. De oogstperiode is augustus-november. 

Nog even dit: Als er te weinig Borium in de grond zit, treedt er bruinverkleuring op. Zorg dus dat je voor bemesting kiest waar dit spoorelement in zit.