Sweet Lightning F1 pompoen recept
Lijkt het je leuk om dit recept eens te maken? Dan heb je voor 4 personen dit nodig:
Naar smaak geraspte Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden Sweet Lightning F1 is een smaakvol pompoentje uit de Delicata familie. Delicata is een ras dat bekend is om zijn smaakvolle vruchtvlees. Maarja, hoe eet je nou zo’n pompoentje… Het leuke is dat je ze op verschillende manieren kunt bereiden. Natuurlijk kun je er pompoensoep van maken maar dat kan van alle soorten wel. Waarom zou je niet eens iets anders proberen, er zijn zoveel leuke recepten te vinden! Misschien kun je hier wel wat inspiratie uit halen:
Sweet Lighting F1 is een klein pompoentje die je met schil en al kunt eten en daardoor is hij heel goed te vullen en in de oven te garen. Maak een lekker smeuïge vulling van bijvoorbeeld ui, knoflook, paprika, zilvervliesrijst, gehakt, Italiaanse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas. Zo maak je het: Snijd de kapjes van de pompoenen en ze in een ingevette ovenschaal of bakplaat ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven op 160° C. Als de pompoentjes zacht zijn, mogen ze uit de oven en laat je ze wat afkoelen. Laat de oven aan want ze gaan er straks nog even weer in.
Wanneer de pompoentjes een handzame temperatuur hebben, schep je de zaadlijsten voorzichtig uit de pompoen. Die heb je niet meer nodig. Maak dan de holte in de pompoen wat groter door er met een lepel voorzichtig wat vruchtvlees uit te scheppen. Bewaar het vruchtvlees. Laat minimaal 0,5 cm van het vruchtvlees zitten zodat de pompoenen niet instorten.
Bak nu de gehakt rul. Bak fijngesneden ui en paprika en knoflook mee en voeg als laatste het in stukjes gesneden vruchtvlees van de pompoen toe. Om er voor te zorgen dat de vulling niet te nat wordt, kun je nu gekookte zilvervliesrijst aan je vulling toevoegen. De rijst zal het vocht absorberen en zorgt er ook meteen voor dat je een voedzame maaltijd uit serveert. Breng je vulling op smaak met de Italiaanse kruiden.
Tip: Je kunt ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas door de vulling mengen, dan wordt het extra lekker en smeuïg. Vul dan de pompoenen met de vulling en strooi er als laatste nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover. Zet de gevulde pompoentjes nog ca. 20 minuten in de oven zodat alles nog even goed kan doorwarmen.
Plaats dan op ieder bord een pompoentje en om het af te maken kun je er een lekkere lauwwarme wortelsalade bij serveren!
- 4 Sweet Lightning pompoentjes. (Je kunt natuurlijk ook een ander klein eetbaar soort gebruiken)
- 400 gram runder- of Vega gehakt
- 1 flinke ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 80 gram gekookte zilvervliesrijst
Naar smaak geraspte Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden Sweet Lightning F1 is een smaakvol pompoentje uit de Delicata familie. Delicata is een ras dat bekend is om zijn smaakvolle vruchtvlees. Maarja, hoe eet je nou zo’n pompoentje… Het leuke is dat je ze op verschillende manieren kunt bereiden. Natuurlijk kun je er pompoensoep van maken maar dat kan van alle soorten wel. Waarom zou je niet eens iets anders proberen, er zijn zoveel leuke recepten te vinden! Misschien kun je hier wel wat inspiratie uit halen:
Sweet Lighting F1 is een klein pompoentje die je met schil en al kunt eten en daardoor is hij heel goed te vullen en in de oven te garen. Maak een lekker smeuïge vulling van bijvoorbeeld ui, knoflook, paprika, zilvervliesrijst, gehakt, Italiaanse kruiden en geraspte Parmezaanse kaas. Zo maak je het: Snijd de kapjes van de pompoenen en ze in een ingevette ovenschaal of bakplaat ca. 40 minuten in de voorverwarmde oven op 160° C. Als de pompoentjes zacht zijn, mogen ze uit de oven en laat je ze wat afkoelen. Laat de oven aan want ze gaan er straks nog even weer in.
Wanneer de pompoentjes een handzame temperatuur hebben, schep je de zaadlijsten voorzichtig uit de pompoen. Die heb je niet meer nodig. Maak dan de holte in de pompoen wat groter door er met een lepel voorzichtig wat vruchtvlees uit te scheppen. Bewaar het vruchtvlees. Laat minimaal 0,5 cm van het vruchtvlees zitten zodat de pompoenen niet instorten.
Bak nu de gehakt rul. Bak fijngesneden ui en paprika en knoflook mee en voeg als laatste het in stukjes gesneden vruchtvlees van de pompoen toe. Om er voor te zorgen dat de vulling niet te nat wordt, kun je nu gekookte zilvervliesrijst aan je vulling toevoegen. De rijst zal het vocht absorberen en zorgt er ook meteen voor dat je een voedzame maaltijd uit serveert. Breng je vulling op smaak met de Italiaanse kruiden.
Tip: Je kunt ook nog wat geraspte Parmezaanse kaas door de vulling mengen, dan wordt het extra lekker en smeuïg. Vul dan de pompoenen met de vulling en strooi er als laatste nog wat geraspte Parmezaanse kaas erover. Zet de gevulde pompoentjes nog ca. 20 minuten in de oven zodat alles nog even goed kan doorwarmen.
Plaats dan op ieder bord een pompoentje en om het af te maken kun je er een lekkere lauwwarme wortelsalade bij serveren!