Recept: Pompoencake
Heb je in het verleden onze zadengidsen gehad, dan ken je dit recept vast nog wel. Dit is een heel makkelijk basisrecept waarmee je kunt variëren door er bijvoorbeeld koekkruiden, kaneel, pompoenpitjes of fijn gehakte pecannoten aan toe te voegen.
Dit heb je nodig:
- 200 gram gekookte (zoete) pompoen
- 4 eieren 200 gram (room)boter op kamertemperatuur
- 200 gram suiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanillesuiker
Aan de slag:
Verwarm de oven voor op 160°C. Mix de boter en de suiker tot een gladde massa. Voeg dan één voor één de eieren toe. Doe het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker erbij en mix het goed door. Prak de gekookte pompoen en spatel dit voorzichtig door het cakebeslag en giet het dan in een ingevette cakevorm. Plaats de vorm in het midden van de oven en bak de cake 60 minuten. Controleer of de cake gaar is door met een satéprikker in het midden van de cake te steken. De cake is gaar wanneer de prikker er schoon uit komt.
Tip: Heerlijk met een topping van slagroom en een snufje kaneel!