Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Bloemenmengsel - Venemansmolen

€ 2,75*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
67275.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Maart, April, Mei, Juni
Product informatie

In Winterswijk staat een achtkantige stellingmolen die vernoemd is naar de familie Venemans. De molen is van oudsher bekend als 'De Oude' en is sinds 1827 in het bezit van deze molenaars familie. De Venemansmolen wordt al vijf generaties lang in bedrijf gehouden en is in 1991 aangewezen als rijksmonument. De molen draait dus nog steeds! Je kunt in de molen (op afspraak) een rondleiding krijgen van één van de vrijwillige molenaars en de werkende dieselmaalderij uit 1935 bezichtigen. Om de oude molen nóg meer uitstraling te geven wordt er al een paar jaar naast de molen een mooi bloemenmengsel gezaaid. Omdat er altijd zo enthousiast op de bloemenpracht wordt gereageerd heeft de molenaar gevraagd of we niet eens na wilden denken over een leuke verpakking zodat bezoekers het mengsel ook kunnen kopen. Natuurlijk wilden wij dat! Het resultaat is dit leuke zakje met daarin 10 gram van het speciaal samengestelde molen mengsel.

De inhoud is genoeg voor 5m². Je kunt het op zaterdagen bij de molen kopen, maar ook via onze website bestellen. 
NB. De grootverpakking is geen speciale uitvoering. 

Het Venemansmolen bloemenmengsel bestaat uit o.a. Rode Klaprozen, verschillende Korenbloemen, Margrieten, Marjolein, Campanula variaties, Silene soorten, Slangenkruid, Koekoeksbloemen en verschillende siergrassen.(Helaas hebben we nog geen goeie foto. De foto die je nu ziet, is op een moment gemaakt toen er al veel uitgebloeid was....)

Voorbereiden van de grond:
Het succes van je mengsel valt of staat met het weghouden van onkruid. Het is de kunst om bij de voorbereiding van je zaaibed het onkruidzaad en gras zoveel mogelijk weg te halen. Vaak wordt de grond een keer omgespit of gefreesd maar het nadeel is dat de diepliggende onkruidzaden dan naar boven komen en juist gaan kiemen. Daarom kun je het beste een paar keer een vals zaaibed maken. De naar boven gekomen onkruidzaden zullen gaan kiemen en kun je dan weghalen. Op die manier stop je op een natuurvriendelijke/biologische manier de (her)groei van onkruid en gras en is je zaaibed klaar voor je mengsel.  De grond hoef je niet te bemesten, bloemenmengsels groeien het beste op arme grond.  Je kunt je mengsel zaaien van april t/m juni.

Zaai tip:
De mooiste verdeling van het zaad krijg je volgens ons als je het mengsel gewoon met de hand zaait. Doordat de zaden allemaal verschillen in grootte, is het bijna niet te doen om machinaal te zaaien. Meng in een emmer wat (droog!) scherp zand door het zaad en loop eerst van voor naar achter en van achter weer naar voren, zigzaggend over je zaaibed ⇅⇅ . Strooi het zaad gelijkmatig uit, met je arm bewegend van rechts naar links. Dit heet ‘breedwerpig zaaien’. Het is even oefenen maar je zult snel de slag te pakken hebben! Loop daarna van links naar rechts en van rechts weer naar links, zigzaggend over je zaaibed ⇄ . Zaai ook nu breedwerpig het zaad gelijkmatig uit.  Op deze manier overlappen de banen zich en ben je er zeker van dat de zaden gelijkmatig op je hele zaaibed terecht komen. Door het witte zand wordt je zaad goed verdeeld maar kun je ook goed je zaaipatroon zien. Een soort schering en inslag patroon zou je kunnen zeggen.