Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Beta vulgaris var. conditiva - Rode biet - Cylindra

€ 1,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
13055.8
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April, Mei
Aantal zaden/gram
± 50 - 100 zaden
Product informatie
Cylindra is een langwerpige, donkerrode biet met een zachte smaak. Met dit smalle bietje kun je heel goed je gerechten garneren. Leuk (en lekker) in plakjes bij je zelfgemaakte saladeschotel. Het leuke van bietjes is dat je ze op alle grondsoorten kunt zaaien. Het is een vrij makkelijk te kweken gewas die niet al teveel eisen stelt. Wat ook fijn is; je kunt ze na het oogsten nog best lang bewaren! Dat doe je door ze vóór de eerste vorst uit de grond te halen, het loof eraf te draaien en ze op een vorstvrije plaats in zand in te kuilen. Dat kan heel goed in een bak met zand die je bijvoorbeeld in de garage, schuur of kelder zet.  

Wil je in de kas kweken dan kun je al in februari- maart gaan zaaien. Zaai je liever in de volle grond? Zaai dan april - juni op een plaats in de zon of halfschaduw. Het is het handigste om in rijtjes te zaaien. Zorg voor ca. 20 cm tussen de rijen en dun de kiemplantjes zo uit dat je een plantafstand van zo'n 8 cm hebt. Zaai gelijk op de gewenste plaats want je kunt de kiemplantjes later niet meer verplanten.

Oogsten kan bij teelt in de kas april-juni en bij teelt in de volle grond van juni tot november. Laat de Bietjes niet te groot worden. Naarmate ze groter worden, heb je namelijk kans dat ze een bittere smaak krijgen. Hoe kleiner de Bietjes, hoe zoeter de smaak!

Tip: Wil je de bietjes na het oogsten langer bewaren? Dan kun je ze ook inkuilen. We raden je aan om dan de tweede helft van mei pas te zaaien omdat de bietjes dan langer bewaarbaar zijn. Wil je meer weten over inkuilen? Bij Chioggia (13040) kun je een beknopte beschrijving over de werkwijze lezen.

Goed om te weten: 8 gram is genoeg voor ca. 5m²