Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Beta vulgaris - Rode biet - Egyptische Platronde

€ 9,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
13050.100
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Aantal zaden/gram
± 50 - 100 zaden
Product informatie
Egyptische Platronde is een zoete wat donkere Rode Biet met een platronde vorm. Het is een vroeg ras dat uitblinkt door zijn smaak en lange bewaarbaarheid. Ze zijn het lekkerste als je ze vroeg oogst. Ze zijn op hun best als ze een diameter van 4 tot 6 cm hebben. Ook het hele jonge blad kun je eten. Het is heel lekker in een gemengde salade of op een broodje gezond!

Je kunt Bietjes in de kas of in de volle grond kweken. Wil je in de kas kweken dan kun je al in februari- maart gaan zaaien. Zaai je liever in de volle grond? Zaai dan april - juni op een plaats in de zon of halfschaduw. Het is het handigste om in rijtjes te zaaien. Zorg voor ca. 30 cm tussen de rijen en dun de kiemplantjes zo uit dat je een plantafstand van zo'n 8 cm hebt. Zaai gelijk op de gewenste plaats want je kunt de kiemplantjes later niet meer verplanten.

Oogsten kan bij teelt in de kas april-juni en bij teelt in de volle grond van juni tot november. Laat de Bietjes niet te groot worden. Naarmate ze groter worden, heb je namelijk kans dat ze een bittere smaak krijgen. Hoe kleiner de Bietjes, hoe zoeter de smaak!

Tip: Wil je de bietjes na het oogsten langer bewaren? Dan kun je ze ook inkuilen. We raden je aan om dan de tweede helft van mei pas te zaaien omdat de bietjes dan langer bewaarbaar zijn. Wil je meer weten over inkuilen? Bij Chioggia (13040) kun je een beknopte beschrijving over de werkwijze lezen.