Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Beta vulgaris - Rode biet - Chioggia

€ 2,00*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
13040.8
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni, Juli
Zaaitijd onder glas
April, Mei, Juni
Aantal zaden/gram
± 50 - 100 zaden
Product informatie
Chioggia is een oud Italiaans ras met een heerlijk zachte zoete smaak. Het is een heel opvallend Bietje met rood -witte ringen. Ze worden vaak in dunne plakjes als garnering gebruikt of in salade verwerkt. Je kunt er ook een lekkere carpaccio van maken. Eet Chioggia bij voorkeur rauw of gestoomd want als je ze kookt kan het bijzondere lijnenspel verdwijnen.

Tip: Gooi na de oogst het blad van de bieten niet weg want ook dat kun je eten! Je kunt het roerbakken maar ook heel goed door een gemengde salade doen.

Chioggia zaai je van april tot half juli direct in de vollegrond. Het is handig om in rijtjes te zaaien en later uit te dunnen. Zorg voor een plantafstand van zo'n 7 a 10 cm en zo'n 30 cm tussen de rijtjes. Je kunt de kiemplantjes niet verplanten dus zaai ze meteen op de juiste plaats. Oogsten kan van juli tot november. Trek de bieten uit de grond, draai het loof eraf en bewaar ze op een koele, droge maar vorstvrije plaats.

Leuk om te weten: Om je oogst nog langer te bewaren, kun je Bietjes ook heel goed inkuilen. Dan kun je, als je het goed hebt gedaan, soms in april van het volgende jaar nog van je oogst genieten!

Kies een droge plek met goed doorlatende grond. Graaf een kuil of sleuf van ca. 50 cm diep en leg op de bodem een laagje zand. Leg op het zand een aantal bietjes. (zonder loof) Let erop dat je alleen onbeschadigde Bietjes zonder vieze plekjes inkuilt en dat ze niet tegen elkaar aan liggen. Dek de bietjes weer af met een laag zand en leg daar weer een aantal bietjes bovenop die je dan ook weer afdekt met zand. Zo kun je doorgaan totdat je kuil vol is. Je eindigt met een laag zand zodat je oogst goed beschermd wordt. Het zand zorgt ervoor dat de vochtigheidsgraad niet te hoog wordt. Op die manier voorkom je schimmelvorming. Als laatste dek je het geheel goed af met bijvoorbeeld een stuk zeil dat je op de plaats houdt met een paar grote stenen. Inkuilen kan ook heel goed in een grote emmer of kuip gevuld met zand. Die zet je dan in de kelder of in een schuur waar het koel en vorstvrij is.