Begonia interspecific - Megawatt Pink

€ 3,25*

Aantal zaden
Productnummer: 52209.10
Product informatie "Begonia interspecific - Megawatt Pink"

Megawatt™ Pink is net als de Witte variant een Begonia die maar blijft bloeien! Zelfs tijdens een warme zomer weet hij van geen ophouden. De roze bloemen staan op stevige stelen die boven het blad uitkomen. De planten worden wat hoger dan de Begonia's van de Hula™ serie en zijn daarom erg mooi in de border van je tuin. Maar in een grote pot kan natuurlijk ook. Daag jezelf eens uit en zaai dit jaar eens Begonia's!

Megawatt™ Pink heeft groen blad, wordt 50-70 cm hoog en krijgt een doorsnede van ongeveer 50 cm. De standplaats is halfschaduw of schaduw. Wil je meerdere planten bij elkaar zetten? Houd dan rekening met een plantafstand van ca. 35cm.

Zaai de Begonia december-half maart voor in een verwarmde kas, propagator of vensterbankkweekkas. Gebruik zaaigrond vermengd met vermiculite en zorg voor een constante bodemtemperatuur van zo'n 22° C. Houd de aarde vochtig. Als de kiemplantjes minimaal vier blaadjes hebben kun je ze verspenen. Dat gaat heel handig met een verspeenpen. Je zou er voor kunnen kiezen om ze eventueel later nog eens te verspenen. Na de laatste vorst kunnen de plantjes naar buiten.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'.Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben. En nog even voor de profs onder ons: De Magawatt™ serie is daglengteneutraal en is één van de vroegst bloeiende interspecific Begonia's.
Behandeling zaad: Gepelleteerd
Bloeitijd: Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Hoogte: 50 - 75 cm
Standplaats: Zon
Zaaitijd onder glas: Januari, Februari, Maart