Allium sativum - Knoflook - Blanke Reuzen

€ 2,25*

% € 3,50* (35.71% saved)

Dit product is voor nu helaas uitverkocht.

Productnummer: 18350
Product informatie "Allium sativum - Knoflook - Blanke Reuzen"

Knoflook is een echte smaakmaker in veel gerechten en wordt wereldwijd geteeld. Het is niet alleen lekker maar ook heel erg gezond. Het is namelijk heel goed zijn voor je immuunsysteem en zou cholesterolverlagend werken. En dat kun je zelf kweken.... gewoon in je achtertuin, op je terras of balkon in een grote pot!   

Blanke Reuzen is een voorjaars Knoflook die je het beste in april kunt poten. Knoflook groeit op een zonnige plaats, eigenlijk in iedere (niet zure) grondsoort, zolang het maar een losse structuur heeft, nauwelijks is bemest en niet te nat is. Breek de bollen open en haal de knoflookteentjes van elkaar af. Zet ieder teentje met het puntje naar boven in de grond en zorg voor een onderlinge afstand van ca.10cm. Zorg dat het puntje nog net een beetje boven de grond uit komt. Als je ze in rijen plant, zorg dan dat de afstand tussen de rijen zo'n 20cm is.

Nog even een tip: Bescherm de net geplante knoflookteentjes tegen vogels want die zien de puntjes soms aan voor wormen... Je kunt er de eerste tijd bijvoorbeeld gaas of vliesdoek overheen spannen. Zodra er groen verschijnt, kan het weer worden weggehaald.

Als het loof geel wordt en gaat hangen kun je gaan oogsten. Dat is meestal juli-augustus. Je haalt de knoflookbollen met loof en al uit de grond en laat ze een dag in de zon drogen. Hang ze dan (bijvoorbeeld aan het samengebonden loof) in een schuur of op zolder. Als het maar een droge ruimte is waar goed geventileerd wordt. Na een week of 6 knip je de dorre wortels en het blad er af en kun je ze in bijvoorbeeld een open houten kist op een koele donkere plaats bewaren.

Nog even dit: Het is weersafhankelijk hoe groot de knoflookbol uiteindelijk wordt. Is het een natte koele zomer, dan zullen de bollen kleiner zijn dan wanneer de zomer lekker warm en zonnig is. Bij een goeie zomer kun je dus flinke knoflook bollen oogsten!