Allium cepa - Stengelui - Red Toga

€ 2,25*

Aantal gram
Productnummer: 13105.1
Product informatie "Allium cepa - Stengelui - Red Toga"

Red Toga is een rode Stengelui. Een Stengelui is een ui die geen echte bol vormt onderaan de steel. Het onderste deel van de stengel is wel wat dikker en heeft een mooie paars-rode kleur. Het loof is kun je heel goed fijngesneden over bijvoorbeeld soep, sla of een zelf gemaakte poke bowl strooien. Je kunt dus het hele gewas eten. Het heeft een milde smaak die wel iets weg heeft van prei. 

Zaai Red Toga maart-mei voor oogst in de zomer. (juli-september) Zaai in rijtjes en niet te dik anders krijg je hele dunne stengeltjes. Zorg voor losse humusrijke grond en zaai op een zonnige plaats. Denk aan de regels van wisselteelt en kies een stukje grond waar je het vorige seizoen geen prei hebt geteeld. Anders zullen de stengeluitjes sneller worden aangetast door plagen of ziektes. Je kunt Stengelui het beste oogsten wanneer je het wilt eten. Dan zijn ze het lekkerst. Heb je toch iets teveel geoogst, dan kun je ze (ingepakt) nog een paar dagen in de koelkast bewaren.

Leuk weetje: Stengelui is een winterhard gewas die je ook in het najaar nog kunt zaaien. Niet iedereen doet het maar het kan wel. In de winter staat de groei stil en komt in het voorjaar weer op gang. Als je zo tegen de winter nog jonge kiemplantjes in de tuin hebt staan en er wordt strenge vorst voorspeld, kun je er voor kiezen om ze af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.
Behandeling zaad: Onbehandeld
Oogsttijd: Mei, Juni
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Maart, April, Mei
Zaaitijd onder glas: Maart, April, Mei